Nieuw coronavirus in het Midden-Oosten

Sinds september 2012 is er een uitbraak gaande van een nieuw type coronavirus: het ‘Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus’ ofwel MERS-CoV.

Coronavirussen kunnen luchtweginfecties veroorzaken, waarbij MERS-CoV een ernstige longontsteking kan veroorzaken. Tot nu toe zijn er wereldwijd 572 gevallen gemeld, waarvan 173 mensen aan de ziekte zijn overleden. 

MERS-CoV is niet gemakkelijk van mens-op-mens overdraagbaar. Hoewel op dit moment de kans op besmetting met het MERS-CoV voor individuele pelgrims naar de Hadj of Umrah laag is, raadt het Saoedische ministerie van Gezondheid met name ouderen (ouder dan 65 jaar), chronisch zieken, zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 12 jaar aan een voorgenomen bedevaart naar Mekka en Medina (Hadj/Umrah) uit te stellen. Zie ookhttp://www.moh.gov.sa/en/Hajj/Pages/Healthregulations.aspx

Het LCR adviseert – in lijn met de Wereldgezondheidsorganisatie en het European Centre for Disease Prevention and Control – aan reizigers naar het Midden-Oosten algemene beschermende maatregelen te nemen. Zie hiervoor de LCR reizigersfolder “Reizigersinformatie voor Reizigers naar Mekka”. 

 

Bron: LCR

 • Vacature bij Travelsafe

 • TS0512 Globe Scout 1
  TS207 Deet 40% 200ml
  TS0390 Pillow Dolphin front S
  TS2211 Summit front blue
  TS0274 Sunprotect 50 18

 • TravelSafe like op Facebook

   

 • Travel Towels

  nu nieuw in ons assortiment!
  Ultra lichtgewicht Travel Towels!

 • Bug SheetBug sheet in gebruik

  Backpacking in Australië?
  Neem een bug sheet mee!
  Optimale bescherming tegen bed wantsen!